Åtgärder

Mina sidor

Från DAU-handboken

Om Mina sidor

SND har tagit fram en samling webbverktyg som gemensamt kallas för Mina sidor. Här hittar du verktyg och information för att skapa och hantera databeskrivningar. T.ex. DORIS som används för att skapa och hantera databeskrivningar som ska göras tillgängliga i SND:s forskningsdatakatalog. Verktygen kan användas av forskare, DAU och SND för att hantera, dokumentera och publicera data. Mina sidor nås via Logga inSND:s hemsida (uppe i högra kanten).

Du kan logga in genom att använda ditt befintliga konto hos ditt lärosäte (SWAMID-konto). Det finns också möjlighet att skapa ett eget användarkonto, exempelvis för en funktionsadress. För att göra det klickar du på 'Logga in med användarnamn/lösenord' nere till höger och väljer sen att skapa ett nytt konto.

Under Mina sidor finns verktyg och information för att skapa och hantera databeskrivningar. Vi har också samlat ett antal genvägar till resurser som kan vara till hjälp i arbetet med att hantera data och förbereda materialet för tillgängliggörande.

  • DORIS - Skapa och hantera databeskrivningar som ska göras tillgängliga i SND:s forskningsdatakatalog.
  • DAU-handboken - Stödresurser för att granska inkomna data och användbar information för uppbyggnaden av en DAU-verksamhet.
  • Utbildning - Information om våra kurser och utbildningstillfällen.
  • Aktuellt - Läs de senaste nyheterna och håll koll på planerade arrangemang.

DORIS 3.jpg

Som DAU kan du i DORIS se två vyer (forskarvyn och granskningsvyn). Forskare som använder DORIS kan bara se forskarvyn och därmed endast 'Pågående databeskrivningar'. När du som DAU är i granskningsvyn kan du se alla databeskrivningar som finns för din organisation. Genom att använda filterfunktionen till höger kan du navigera mellan olika databeskrivningar efter vilken status de har. (Mer om information om statusar finns i avsnittet DORIS).